Het beste van
twee werelden

Amstelwood put inspiratie uit haar omgeving en creëert de ideale balans tussen stad en natuur in het veelzijdige Amstelveen. Deze stad bruist van de belevenissen – van boeiende musea tot eten van over de hele wereld en een breed winkelaanbod. Hier ervaar je alle voordelen van de stad, gecombineerd met de knusse sfeer van een dorp.

Voor natuurliefhebbers biedt Amstelveen het uitgestrekte Amsterdamse Bos en het polderrijke landschap van De Poel, waar je kunt genieten van boswandelingen, picknicks en watervertier. Bewonder de prachtige Japanse bloesem, aanschouw kleurrijke voorstellingen in het bostheater en spot Schotse Hooglanders en vele andere grote en kleine dieren.

Hier kun je eindeloos ontdekken.

Alles binnen handbereik

Te voet, met de fiets, bus, tram, auto of zelfs met het vliegtuig – Amstelwood is op alle manieren uitstekend bereikbaar. Liggend aan de Ouderkerkerlaan op de kruising met de Beneluxbaan, is het levendige stadshart slechts 5 minuten lopen en met een kwartiertje fietsen bevind je je midden in het Amsterdamse Bos. Zin in een middagje Rijksmuseum? Binnen een half uur sta je de oude meesters te bewonderen. Met de sneltram ben je in een mum van tijd op de Amsterdamse Zuid-as, en met Schiphol in de buurt zijn ook verre bestemmingen verrassend dichtbij. Op deze locatie is een auto geen noodzaak, maar voor liefhebbers biedt de ondergrondse parkeergarage voldoende privéparkeerplaatsen.

De wereld ligt aan je voeten. 

Wat stevig in de bodem staat, is niet te ontwortelen

Het volume is een samenspel van toren en plint. De plint trapt aan drie zijden af met groene terrassen en zorgt daarmee voor een geleidelijke overgang naar de aangrenzende groenzones en de buurt. Amstelwood kent een driedeling in haar ontwerp. Dit vertaalt zich in het grid waarbinnen de houten toren zich naar boven toe steeds verder opent. De toren is duidelijk zichtbaar vanaf de Beneluxbaan en de A9 en markeert de entree van de wijk. Op de begane grond zorgt de actieve en transparante plint voor de aansluiting richting Ouderkerkerlaan, Burgemeester Rijnderslaan en het OV knooppunt.

Video afspelen

Mens en Natuur

in Harmonie

Amstelwood past perfect in haar omgeving. Met haar duurzame karakter, hybride houtbouw en aandacht voor flora en fauna, vertegenwoordigt ze de groene identiteit van Amstelveen. 

Houtbouw omarmt het circulaire gedachtegoed: afval bestaat niet. Een houten constructie is innovatief, maar ligt eigenlijk voor de hand – het is milieuvriendelijk, fraai en vergroot het wooncomfort. Dankzij de keuze voor hoogbouw blijft er ruimte over voor de natuur. En dat kan onze natuur goed gebruiken. Met haar groene buitenruimtes, natuurlijke materialen en natuurinclusieve ontwerp is deze woontoren een biotoop op zich. Hier leven mensen, planten en dieren vreedzaam naast elkaar.

Een thuis voor jou, een plek voor de natuur.

Video afspelen

Goed wonen

Amstelwood kent een driedeling in haar ontwerp. Hoe hoger je komt, hoe verder de toren zich opent. De keuze voor hout als bouwmateriaal is hierbij een bewuste keuze. Het is goed voor de planeet, maar ook voor jou als bewoner. Zo verlaagt het gebruik van hout niet alleen de CO2 footprint, maar creëert het door de vele positieve eigenschappen ook een gezondere leefomgeving voor mens en dier. De aanwezige houten kolommen en vloeren zorgen ervoor dat er geen dragende wanden nodig zijn. Dit biedt elke bewonder de flexibiliteit om de ruimte na een tijd weer eens anders in te delen.